Activiteiten

Wat is er te doen in de buurt van Ab Ovo?

Op loopafstand vindt u de haven van Oudeschild. U kunt hier een terrasje pakken, eten in de vele restaurants, slenteren op de kade waar zondagavond rond 22.00 uur de vissersvloot uitvaart.

Overdag kunt u met verschillende rondvaart- en/of vissersboten mee garnalen vangen, zeehonden spotten, makrelen vissen op de Waddenzee of kabeljauw vissen op de Noordzee.

Een aanrader is “Kaap Skil”, het museum van Jutters en Zeelui. Er is hier ook een leuke speurtocht door het museum voor de kinderen. Nabij de jachthaven is een heus piratenspeelschip. Hier kunnen de kinderen zich uitleven. Naast het speelschip bevindt zich een pannaveld en jeu de boules baan.

Oudeschild heeft 2 strandjes: “Het Waddenstrand” naast de jachthaven en “Ceres” wat even buiten Oudeschild ligt. Het is op beide strandjes overzichtelijk en goed vertoeven met (of zonder) kleine kinderen.

De Bierbrouwerij, de Zelfpluktuin, Fort “De Schans” en verschillende viseetgelegenheden zijn binnen loop- en fietsafstand.

Voor de wandelaars onder u is er het “Texelpad” van ongeveer 80 kilometer lengte. U kunt per dag een aantal kilometers afleggen en terug met het openbaar vervoer. De bushalte is op 200 meter van camping Ab-Ovo.

Het hoogste punt van Texel is “De Hooge Berg”. Dit schitterende natuurgebied is zeker een bezoek waard. Vooral in het voorjaar als hier honderden lammetjes door de weiden dartelen.

Fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen op ons mooie eiland. Met meer dan 130 kilometer fietspad kunt u vele dagen fietsen en genieten van al het natuurschoon op Texel.

Er is dus genoeg te zien en te doen in en rond Oudeschild.